Titelbouw van een nieuw schip door dab vloot
Onderwerp

bachelor scriptie afgerond

In deze scriptie onderzoeken we hoe een overheidsrederij aan de bouw van een nieuw schip begint. Waarom hebben ze de beslissing genomen om een nieuw schip te bouwen, aan welke eisen moet het voldoen en hoe gaat alles in zijn werk?

Eerst gaan we dieper in op de overheidsrederij zelf. Wat is het doel en welke functies vervullen zij? Welke schepen zijn er en waar zijn deze actief?

Daarna bekijken we de redenen waarom haar schepen vervangen moeten worden. Heeft dit te maken met een minder efficiënte vloot of speelt de leeftijd van de schepen een rol? We gaan na wat er in het recente verleden veranderd is en wat daar de mogelijke oorzaken van kunnen zijn.

Aangezien het nieuwe schip dat gebouwd zal worden, MV Sirius, ook een voorganger heeft, bekijken we zijn functionaliteit en vergelijken we deze met de functionaliteit van het nieuwe schip. Zijn de functies die MV Sirius zal uitvoeren een perfecte kopie van MV Zeehond of is dit juist totaal anders?

In het vierde hoofdstuk wordt nog verder in de tijd teruggekeken met de vergelijking tussen MV Zeehond en zijn voorganger MV Zeetijger. We bekijken wat er van dit schip gekomen is en wat de onderlinge verschillen zijn.

Hierna zien we hoe het vervangingsproces van een schip in zijn werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken. Kan een overheidsrederij gewoon een schip laten bouwen naar eigen goed dunken of moeten er bepaalde richtlijnen en/of procedures gevolgd worden?

Naar aanleiding van de nieuwbouw heeft VLOOT een aanbesteding gepubliceerd. Waaruit bestaat dit bestek? Aan welke klassevereisten moet het schip voldoen? Waar moet er extra aandacht aan besteed worden?

Als laatste bespreken we kort hoe de beoordeling van de verschillende offerten gebeurt en hoe het uitkiezen van de beste offerte tot stand komt. Welke factoren zijn doorslaggevend en wat zijn de verschillen tussen de respectievelijke inschrijvers?

master scriptie aanvang 2015

Enquête gepland
Details enquête
PromotorRemke Willemen
Copromotor
StudentNaam van student niet beschikbaar - contacteer de promotor voor meer info (Nautische Wetenschappen)
VakgroepNautische Faculteit - Vakgroep Exploitatie en Scheepstechniek
Documenten
Eindwerk is enkel beschikbaar via HZS intranet!
Ce mémoire n'est disponible que sur l'intranet de l'école!
This dissertation can only be consulted on the AMA intranet!