1. Kader afstudeeronderwerp
De interesse voor dit onderwerp werd gewekt door een mogelijke onderzoeksvraag en samenwerking vanuit UA. Na overleg met promotor en copromotor werd beslist om dit onderwerp uit te breiden van bier naar vloeibare levensmiddelen in het algemeen.
2. Probleembeschrijving/-analyse
Het is zo dat tijdens het transport van vloeibare levensmiddelen sommigen van deze producten kwaliteit verliezen (bv. smaak, textuur, geur, …). De vraag is dan wat het effect is op de kwaliteit van de producten, en of het aan te raden is extra maatregelen te nemen om de extreme omstandigheden van het maritiem transport te controleren.
3. Onderzoeksvraag en deelvragen
- Wat zijn vloeibare levensmiddelen?
- In welke categorieën kunnen we deze opdelen?
- Is er een kwaliteitsverlies gedurende zeetransport?
- Welke van deze categorieën zouden problemen kunnen hebben?
- Hoe worden deze levensmiddelen vervoerd?
- Aan welke condities worden levensmiddelen blootgesteld gedurende maritiem transport?
4. Methodiek/werkwijze
Naast een literatuurstudie zou ik graag een aantal producten laten transporteren in een maritieme context om deze daarna te vergelijken met een ijkpunt. Zo kunnen we kijken bij welke producten een verlies van kwaliteit is. Hierna kunnen we bij deze producten verder gaan onderzoeken welke factoren van het maritiem transport effectief invloed hebben op de kwaliteitsverandering van het product.
|